Algemeen verhaal

Bidsprinkhanen zijn insecten die met name voorkomen in tropische gebieden, je zal ze in Nederland dus niet in het wild tegenkomen.

Bidsprinkhanen zijn vleeseters en jagen op andere insecten, soms zelfs net zo groot als zijzelf. De voorpoten worden gebruikt om hun prooi mee te vangen. Wanneer de bidsprinkhanen stilzitten hebben ze over het algemeen de voorpoten gesloten en nemen ze een 'biddende' houding aan, vandaar hun naam.

 

Er zijn vele soorten en maten, met ieder hun eigen karakter, gedrag en eisen kwa verzorging. Het bijzondere is de manier van jagen en bewegen, bidsprinkhanen kunnen hun kop draaien en daardoor echt om zich heen kijken.

 

Op deze site ga ik echter specifiek in op de Phyllocrania paradoxa in het engels Ghost Mantis genaamd. Ik zal het hebben over de verzorging, het voedsel, de ontwikkeling etc. Online is genoeg informatie te vinden, maar vaak is dit hooguit tekst en halve info via fora, terwijl ik hier wat dieper op de details inga met duidelijke foto's en uitleg.

 

Bekijk eerst de site eens goed, kan je dan je informatie nog niet vinden, dan is vragen altijd mogelijk via de contact pagina.

 

LET OP DE SITE IS OP DIT MOMENT NOG IN OPBOUW, DE DIEREN ZIJN ZICH NOG AAN HET ONTWIKKELEN, DUS FOTO'S ETC WORDEN NOG GEUPDATE.

Bidsprinkhanen zijn geen familie van de sprinkhanen, ze zijn namelijk meer verwant aan de kakkerlakken. Bidsprinkhanen kunnen ook niet springen en maken geen geluid zoals krekels of sprinkhanen.