top of page

Voedsel

Omdat de bidsprinkhanen flink verschillen in grote tussen nimf (net geboren) en volwassen, hebben ze in hun leven verschillende soorten voedsel nodig.

 

Als nimf (L1, zie ontwikkeling) en in L2 eten ze fruitvliegjes. Deze zijn te koop met en gek genoeg ook zonder vleugels. Een bakje kost rond de 2 a 3 euro en gaat zo 4 weken mee als ze niet in de volle zon staan.

In L3/L4 zijn krekeltjes van maat 4 goed voedsel. Fruitvliegjes kunnen als extra voedsel, maar zijn niet meer voldoende, omdat ze te klein zijn. Ook voor de krekeltjes is de prijs zo'n 2 a 3 euro en een bakje gaat zo'n 4 weken mee in de schaduw. Gooi bij de krekeltjes af en toe een stukje schilafval van groente (paprika, prei, wortel etc.), niet te veel ivm schimmel. 

In de laatste fases van de bidsprinkhaan kunnen krekeltjes nog steeds, alleen nu een paar maatjes groter, zo rond maat 6 a 7. Bakje kost ook weer 2 a 3 euro en gaat ook zo'n 4 weken mee in de schaduw. Ook hier af en toe schilafval toevoegen.

Op het bovenstaande kan je uiteraard ook ander voedsel verzinnen (de maat van de prooi is het belangrijkst). In de winter is het lastig, maar de rest van het jaar is er buiten genoeg te vinden. Vang zelf eens vliegen, mieren, spinnetjes etc. variatie in het voedsel is wel goed voor de Ghosts, zo krijgen ze verschillende stoffen binnen en dat is natuurlijk gezonder. Kijk uit met wespen of grotere spinnen, ze kunnen de Ghosts verwonden, dus liever niet.

Het achterlijf van de bidsprinkhaan wordt de abdomen genoemd. Bij vrouwtjes is deze over het algemeen groter om de grote hoeveelheid eitjes en voeding te kunnen opslaan.

Op latere leeftijd kan je o.a. bepalen aan het aantal sternieten (segmenten) op het abdomen of het een mannetje of vrouwtje is.

bottom of page